Mijn manier van werken

Informeel, open & direct

Ik heb een informele en persoonlijke manier van werken. Je voelt je snel op je gemak en vrij om de dingen op tafel te leggen waar je mee zit. Daardoor duurt het niet langer dan nodig om helder te krijgen wat de (onderliggende) reden is van je komst. En het helpt dat ik direct ben en niet om de hete brij heen draai. Je krijgt van mij antwoorden op je vragen en ik zeg eerlijk hoe ik kijk naar jou en je vraagstuk(ken). Tevens krijg je van mij open en oprechte adviezen. Ook wanneer ik daardoor niets of minder geld verdien. Dat geldt voor diensten aan particulieren net zo goed als voor organisaties. Zo word ik misschien niet rijk, maar maak ik mezelf wel altijd nuttig.

Houvast bieden

Van begin tot eind probeer ik je sparringpartner te zijn en houvast te bieden in je vervolgstappen. Gedurende het hele proces van samenwerken sta ik naast je: in gesprek, telefonisch contacten/of whatsapp tussendoor. We werken op de manier die het beste lijkt te werken bij jou zodat jij je resultaten gaat bereiken. Wanneer je me vanuit je organisatie inschakelt als loopbaancoach of om mee te denken aan HR- vraagstukken binnen je organisatie of om een werksessie of bijeenkomst te (bege)leiden, dan spreken we vooraf goed door wat je doel is en hoe ik het beste pas in het proces om dat doel te halen. En natuurlijk geef ik ook aan wat er van jouw kant nodig is om de interventie succesvol te laten zijn.

Gericht op duurzaam resultaat

Mijn streven is te helpen bij het bereiken van een zo goed mogelijke ”fit” tussen jou & je werk of jouw organisatie & je medewerkers. Daarbij geef ik in mijn loopbaancoaching en andere HR advies en ondersteuning handvatten voor de nabije toekomst zodat het resultaat zo duurzaam mogelijk is.