Loopbaancoaching

Als ervaren loopbaancoach heb ik talloze mensen begeleid in het oriënteren op en het verwerven van een nieuwe baan (in Groningen en omgeving.). Graag ondersteun ik ook jou in je proces middels loopbaancoaching.

Werken aan een ‘’fit’’ tussen jou en je werk
  • Ik heb het gevoel dat ik vast zit in m’n werk, hoe kom ik hier uit?
  • Waar krijg ik nou echt energie van?
  • Dit zie ik mezelf niet nog eens 30 jaar doen….
  • Ik solliciteer me suf en het lukt maar niet!!
  • Welk soort werk past het beste bij mij?
  • Ik ben nog geen 50 jaar maar bestudeer bijna wekelijks mijn pensioenoverzicht….
  • Ze gaan reorganiseren, ik moet op zoek naar wat anders …
  • Ik zoek wat anders. Wat zijn mijn mogelijkheden op de arbeidsmarkt?
  • Ik ben al een tijdje ziek en kan niet terug in m’n eigen werk. Wat nu?
  • Hoe zorg ik dat ik met plezier blijf werken en hoe krijg ik er weer lol in?

Bij de start van je loopbaan wil je misschien lekker voltijds aan de slag en veel leren, terwijl je na een aantal jaren werk misschien een stap omhoog wil maken of juist flexibeler werk zoekt omdat je een kind verwacht. Of je wil juist een paar jaar in het buitenland gaan werken omdat je daar iemand hebt ontmoet. In elke fase van je loopbaan zoek je weer wat anders en ook dat is weer voor iedereen anders.

Dat jij, je privéleven en je werk goed bij elkaar blijven passen, perfect op elkaar afgestemd, jouw hele leven lang, ligt niet voor de hand. Alleen al omdat je ouder wordt, je ervaringen opdoet en je dus ontwikkelt. Eigenlijk is het zaak om in je loopbaan steeds maar weer te zorgen voor een goede afstemming tussen jouw wensen, je kwaliteiten, je privéleven en je werk. Soms lijkt dat vanzelf te gaan, soms loop je vast. Dan slaat de twijfel en frustratie toe en wankelt het zelfvertrouwen. Dan is het tijd om met iemand die je kent te praten over je loopbaan of bijvoorbeeld een beroep te doen op een loopbaancoach. Als loopbaancoach kan ik je sparringpartner zijn en je helpen bij het vinden van die afstemming tussen jou, privéleven, je kwaliteiten en je werk.

Loopbaancoaching in traject

Jouw vraag en wensen die op dit moment voor jou spelen, zijn leidend in mijn loopbaancoaching. Samen bespreken we je achtergrond, met welke vragen je bezig bent en worstelt, wat je belemmert in het bereiken van je doel en wat ons of jou te doen staat. Ik help je stil te staan en over vragen na te denken, voorzie je van nieuwe inzichten en ik help je in actie te komen door praktische opdrachten. Alles om je te ondersteunen zodat je daar komt waar jij wil zijn.

Sparringpartner / loopbaancoach op afspraak

Het kan zijn dat je het niet nodig vindt om een specifiek traject in te gaan met mij als loopbaancoach, maar dat je het wel fijn vindt om elkaar af en toe eens te spreken om met een vertrouwde buitenstaander van gedachten te wisselen op dat wat je op een bepaald moment bezig houdt of mijn advies te vragen. Dat kan en mag over van alles gaan: je energielek, je lastige leidinggevende, die vermoeiende medewerker of dat sollicitatiegesprek dat je volgende week hebt.

Tweede Spoortraject

Wanneer je mij als loopbaancoach wilt inzetten in een tweede spoortraject, dan kan dat natuurlijk ook. Stem dat dan vooraf af met je werkgever. Bij een positieve reactie kunnen we dit dan in gang zetten.

We kunnen alles in vertrouwen met elkaar doornemen. En zo’n kennismaking met vaak een eerste advies, kost niets. Gewoon even mailen of bellen

Nog meer over mijn achtergrond weten?

Lees het profiel ‘Over mij‘ of bezoek mijn professioneel netwerk LinkedIn 

Praktijk Loopbaanpartner - Loopbaancoach in Groningen
Praktijk Loopbaanpartner - Loopbaancoach in Groningen