Over mij

Ik ben Gerda Saskia Holkema. In 1993 ben ik afgestudeerd in Arbeids-, Organisatie- en Personeelspsychologie aan de Rijksuniversiteit te Groningen. En die studiekeuze was direct een schot in de roos!

De combinatie mens, werk en ontwikkeling boeit me m’n hele leven lang al en dat kwam tot uitdrukking in al het werk dat ik tot nu toe heb gedaan.

Na mijn studie heb ik eerst vooral les gegeven en trainingen verzorgd in communicatie en gespreksvaardigheden. Later ook programma’s voor talentontwikkeling en professionalisering ontwikkeld en uitgevoerd.

Ik adviseerde vele fantastische en ook minder goede leidinggevenden over werving & selectie en de aansturing en begeleiding van hun personeel. Heb naar talloze medewerkers geluisterd en hen geholpen bij het oplossen van problemen waarmee zij worstelden in hun werk. Daarnaast leidinggevenden getraind en gecoacht in het begeleiden van medewerkers. En zelf was ik ruim 10 jaar leidinggevende in het UMCG van professionals die gespecialiseerd waren in communicatie, leiderschap, samenwerking, teamontwikkeling en coaching. Zo heb ik dus ook zelf kunnen ervaren hoe het is om die verantwoordelijkheid te dragen.

Als loopbaancoach heb ik talloze mensen begeleid in het oriënteren op en het verwerven van een nieuwe baan. Soms omdat ze op zoek moesten, soms omdat ze zelf graag van werkkring wilden veranderen. Medio 2018 startte ik mijn eenvrouwszaak Loopbaanpartner omdat ik de loopbaancoaching miste.

In april 2021 gooide ik het roer volledig om. Ik stopte met werken in loondienst en ging 100% ondernemen vanuit mijn eigen bureau. Met loopbaancoaching als belangrijkste pijler. Een sprong in het diepe en dus best spannend. Maar ja, toen miste ik collega’s en het samenwerken in een team. Gaandeweg 2022 ben ik daarom weer ca. 1,5 dag per week aan het werk gegaan als groepsbegeleider/psycholoog voor huisartsen in opleiding en hun opleiders. Een prachtige combinatie met mijn bureau. Het past uitstekend bij wie ik nu ben, wat ik goed kan, waar ik energie van krijg en wat ik nu wil doen.

Nog meer over m’n achtergrond weten?

Bezoek of volg me op Mijn professioneel netwerk LinkedIn  of vraag het me zelf even door te bellen (06 11274142) of te mailen naar g.s.holkema@loopbaanpartner.nl